Припремање и довршавање јела и одлагање намирница:
-
- учествовање у преузимању сировина из складишта;
- учествовање у припремању намирница и њиховој обради;
- обављање термичке обраде намирница;
- стављање припремљених јела и посластица у водену купку и остале просторе предвидене за издавање јела и посластица;
- одлагање прибора за издавање јела и посластица ради дистрибуције;
- слагање неупотребљених намирница у наменске просторије и уредаје.
Чишћење, конзервирање и деконзервирање инвентара и објеката:
- чишћење и поспремање простора, посуда, прибора и машина који су коришћени у току дана;
- учествовање у конзервирању посуда, прибора, уређаја и објеката, и деконзервирање пре употребе, припремање инвентара за попис и оштећеног инвентара за отпис.
Хигијенска заштита особља, посуда, прибора и објеката:
- спровођење личне хигијене и хигијене рада у извршавању послова и радних задатака;
- учествовање у одстрањивању покварене и загађене хране;
- учествовање у спровођењу дезинфекције и дератизације простора, посуда и прибора.