Продужени боравак

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК

Продужени боравак се реализује свакодневно,првенствено за ученике нижих разреда Основне школе. Због специфичности ученика, потреба родитеља   и организованог комби превоза за ученике од куће до школе и назад, програмом рада продуженог боравка су обухваћени  и ученици виших разреда Основне школе.

За ученике средње Школе, који због  организованог комби превоза остају у Школи и након завршетка образовно-васпитног рада ,организована је подршка  у Дневном боравку „Искорак“.

За ученике Основне школе организован је Продужени боравак који почиње са радом у 10:30  часова са могућношћу останка до 16:30 часова. Ученици који остају у Боравку имају обезбеђен ручак од стране општине Стара Пазова.

Циљ рада Продуженог боравка је организовање и реализација разноврсних креативно-едукативних и спортских активности којима се организује слободно време ученика у школи, али и унапређује рад установе. Програм рада продуженог  боравка је организован тако да се ученицима обезбеде услови и помоћ у изради домаћих задатака као и да се време проведе  у темаски организованим и реализованим радионицама, разговорима, посетама и шетњама. Најчешће се користи групни облик рада са ученицима, али се примењује и индивидуални приступ у раду.

Средства за рад у Продужевном боравку су: књиге, сликовнице, компјутери и остали дидактички материјал. Место одвијања активности је просторија /учионица/ предвиђена за Продужени боравак, школска трпезарија, сала за физичко васпитање као и школско двориште.

Због великог броја ученика који су обухваћени радом продуженог боравка,обезбеђена је подршка наставника разредне  наставе, који заједно са васпитачем продуженог боравка реализују васпитно-образовни рад  у продуженом боравку.

 

 

Донација креативног материјала за ученике

Донација креативног материјала за ученике

Ученици наше школе  имаће могућност да буду још креативнији и вреднији у овој школској години захваљујући Локалној фондацији Стара Пазова која је донирала  креативни...

Радионица на тему ,, Вршњачко насиље”

Радионица на тему ,, Вршњачко насиље”

​ Са ученицима старијих разреда кроз презентацију и пригодне фотографије и описе на тему вршњачког насиља, лепог и непримереног понашања у школи и ван ње, разговарале...

Обележавање Дана планете Земље

Обележавање Дана планете Земље

Ученици издвојеног одељења наше школе у Инђији обележили су Дан планете Земље са слоганом ,,Обновимо нашу Земљу'' 22.04.2023. са наставницом Бојаном Симовић.  Обновили...

Светски Дан здравља 07.04.2023.

Светски Дан здравља 07.04.2023.

Ученици издвојеног одељења наше школе у Инђији обележили су Светски дан здравља 7.04.2023. са наставницом Бојаном Симовић. Гост нашег одељења био је др Јован Симовић...